“L’empordanès té un punt de bogeria”

El president de l’associació Entramuntanats defensa la pràctica de l’empordanisme des de Barcelona
L’entitat atribueix cada any un guardó a la persona que millor difon l’Empordà

A Figueres, preguntar per Lluís Miquel Martínez pot portar a un atzucac; en canvi, a en Luismi, tothom el coneix. “Soc en Luismi de tota la vida, el del bocadillo de jamón de jabugo i una mitjana”, diu ell mateix. El personatge es va fer famós a finals dels noranta en el programa de TV3 Surti com surti, amb Jordi LP. En Luismi era el guionista del programa i va passar a interpretar el personatge donant-li el seu nom, perquè diu que “un nom més estrany que aquest és difícil de trobar”. Figuerenc traslladat a la capital del país, és el prototip d’empordanès exiliat, fins al punt que ara presideix Entramuntanats, l’Associació d’Empordanesos a Barcelona.

article d’Esteve Carrera a El Punt AVUI. 1.10.2017

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *